Аграрії Львівщини отримають грантову допомогу на вирощування ягід і фруктів

Аграрії Львівщини отримають грантову допомогу на вирощування ягід і фруктів

За площами закладання садів Львівщина займає 4 сходинку у рейтингу областей

Аграріям Львівщини погодили 56,7 мільйонів грантової допомоги на створення і розвиток садівництва та ягідництва. Відбулося це в межах програми «Свій Сад» від урядової програми «єРобота», інформує Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА.

За площами закладання садів та сумою погодженої і виплаченої підтримки Львівщина займає 4 сходинку у рейтингу областей.

Від початку дії програми грантову підтримку погодили 12 суб’єктам підприємництва, з яких профінасували 11 суб’єктів в сумі 49,2 млн грн (86,8%). У загальній сумі наданих грантів по Україні частка Львівщини складає 10,5 %, у сумі виплачених грантів – 13,3%.

Площі нових насаджень за грантовими проектами складають 204,8 га, що становить 11,6 % від загальної площі нових насаджень по Україні. З загальної площі насаджень 50,3% (103 га) займатимуть  ягідні культури (лохина, малина, суниця), горіхоплідні культури (фундук і волоський горіх) – 44,5 % (91,1 га), решта яблуня – 5,2 % (10,6 га).

«За грантові гроші суб’єкт підприємництва може розпочати власну справу у садівництві або розширити бізнес, який вже працює. До державного бюджету треба буде повернути лише 50% від гранту і тільки у вигляді податків і зборів від ведення діяльності», – інформує Тетяна Гетьман, директорка департаменту. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності