До 150 тис. доларів: яку грантову підтримку може отримати бізнес на Львівщині

бізнес
Фото: Freepik

Від 75 тис. дол. до 150 тис. дол. можна отримати від Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України»

Підприємці Львівської області можуть отримати грантову підтримку в межах обласної «Програми підтримки бізнесу», державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» та «єРобота».

Про це повідомляють у Львівській обласній військовій адміністрації.

У межах обласної «Програми підтримки бізнесу» можна отримати не більше 60 тис. грн на маркетингові ваучери, не більше 100 тис. грн на ваучери для сертифікації продукції і не більше 100 тис. грн на ваучери на участь у закордонних виставково-ярмаркових заходах.

«До 25 липня триває конкурс на прекваліфікацію для сервісних компаній, які будуть надавати ваучерну підтримку підприємцям. Після чого, оголосять конкурс вже безпосередньо  для підприємців, які хочуть отримати ваучерну підтриму», - йдеться у повідомленні.

Від 75 тис. дол. до 150 тис. дол. можна отримати від Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Загалом на підтримку малих та середніх переробних підприємств виділено 2,5 млн доларів.

У межах гранту підтримується така діяльність:

  • виробництво інноваційних продуктів,
  • модернізація виробництва,
  • скороченню ручної людської праці у поєднанні зі створенням більш висококваліфікованих робочих місць,
  • підвищення ефективності використання ресурсів,
  • імпортозаміщення на українському ринку та/або експорт української продукції для заповнення ніш, які раніше займала російська та білоруська продукція,
  • локалізації виробництва товарів, потрібних для відбудови.

Ще однією програмою підтримки є «Доступні кредити 5-7-9%». Всього у Львівській області даною програмою вже скористалися 5616 суб’єктів господарювання.

За словами директора департаменту економічної політики ЛОВА Степана Куйбіди, найближчим часом запустять механізм додаткової компенсації частини відсотків підприємцям, які хочуть скористатися програмою.

«У нашій обласній Програмі підвищення конкурентоспроможності Львівської області на 2021-2025 роки, ми вирішили передбачити додаткове відшкодування частини відсотків шляхом зниження розміру компенсаційної процентної ставки за наданими уповноваженими банками кредитами суб’єктам підприємництва в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%»», - розповів він.

За грантовою програмою «єРобота» сума підтримка залежатиме від галузі та масштабів підприємства. На старт малого бізнесу дають мікрогранти до 250 тис. гривень (програма «Власна справа»). На розвиток садівництва можна отримати до 400 тисяч за гектар площі (площа «Свій сад»).

Для створення тепличного господарства дають грант у розмірі до 7 млн гривень (програма «Своя теплиця»). Для масштабування виробництва переробних підприємств (програма «Новий рівень») можна претендувати на грант до 8 млн грн.

Отримати гроші на старт або масштабування власного бізнесу від держави може будь-який підприємець від 18 до 65 років, який має зареєстровану юридичну особу або ФОП. Однією з вимог є розробити реалістичний бізнес-план та раніше не користувалися грантовою програмою.

Нагадаємо, від початку року на Львівщині 13 бізнесів аграрного сектору отримали 3 млн грн грантових коштів на започаткування або розвиток бізнесу у рамках програми «Власна справа». Серед отримувачів мікрогрантів: 6 суб’єктів господарювання, які займаються молочним скотарством, 6 – вирощують зернові та олійні культури та одне господарство, яке вирощує ягідні культури.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності