• Головна
  • Економіка
  • Аграрії Львівщини отримали 3 млн гривень на започаткування та розвиток бізнесу

Аграрії Львівщини отримали 3 млн гривень на започаткування та розвиток бізнесу

аграрії

За грантовою програмою можна отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн

Від початку року на Львівщині 13 бізнесів аграрного сектору отримали 3 млн грн грантових коштів на започаткування або розвиток бізнесу у рамках програми «Власна справа».

Про це повідомляють у Львівському обласному центрі зайнятості.

Серед отримувачів мікрогрантів: 6 суб’єктів господарювання, які займаються молочним скотарством, 6 – вирощують зернові та олійні культури та одне господарство, яке вирощує ягідні культури.

Загалом програма «Власна справа» стартувала у липні минулого року та мікрогранти отримали 33 аграрії Львівщини.

«Сьогодні вони вже реалізовують свої бізнес-проекти, працюють, сплачують податки, створюють нові робочі місця. За рік дії програми створено понад 60 нових робочих місць», - зазначила директор департаменту агропромислового розвитку ЛОВА Тетяна Гетьман.

Зазначається, що за грантовою програмою можна отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як чинний підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту.

Кошти потрібно використати протягом 3-х років. Повернення відбувається шляхом сплати податків та зборів, передусім за працевлаштованих осіб. В іншому випадку заявник повинен повернути залишок або всю суму разом.

Нагадаємо, український бізнес набирає обертів. У червня українці відкрили рекордну кількість ФОПів за останні три роки – понад 31 тис. Львівська область на третьому місці за кількістю відкритих ФОПів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності