• Головна
  • Енергетика
  • Британія виділить гранти на інновації для «зеленої» енергетики в Україні: як подати заявку

Британія виділить гранти на інновації для «зеленої» енергетики в Україні: як подати заявку

Британія виділить гранти на інновації для «зеленої» енергетики в Україні: як подати заявку

Також йдеться про провоєнну відбудову України

Уряд Великої Британії виділив 10 млн фунтів стерлінгів для фінансування кращих проєктів, що запропонують інновації для української «зеленої» енергетики.

Про це повідомили у пресслужбі посольства Сполученого Королівства в Україні.

Так, йдеться про конкурс проєктів, які будуть спрямовані на розвиток інновацій у «зеленій» енергетиці та одночасно повоєнну відбудову України, з назвою Innovate Ukraine Competition.

Для цього створили окремий сайт з детальною інформацією про те, які ідеї підпадають під критерії та як подати заявку. 

«Innovate Ukraine відкриває доступ до 10 млн фунтів стерлінгів для підтримки бізнесу у розробці високоінноваційних технологій сталого розвитку для енергетики та бізнес-моделей, які сприятимуть відновленню української енергосистеми», – йдеться у повідомленні.

Водночас для зацікавлених осіб пропонують вебінари та дистанційні зустрічі, щоб обговорити можливості, які пропонує конкурс.

До слова, заявки можна подавати до 8 вересня 2023 року.

Нагадаємо, зараз Україна сильно залежить від викопного палива, на частку якого припадало близько 70% її первинного енергопостачання у 2020 році. Російське вторгнення призвело до окупації (Запорізької атомної електростанції та близько 44% загальних теплових потужностей) та руйнування критичної енергетичної інфраструктури, що спричинило різке зниження загального енергопостачання, тоді як попит на електроенергію до жовтня 40 року впав на 2022%.

Енергетики

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності