Аграрії Львівщини отримають 50 млн грн на закладку нових садів

сади
Фото: Freepik

Кошти надаються на висадку та облаштування нового саду, ягіднику, винограднику

10 підприємців Львівщини отримали погодження на отримання гранду у розмірі 49,4 млн грн за програмою «Свій сад».

Про це повідомляють у Львівській обласній військовій адміністрації.

Загалом за програмою вже профінансували 45 млн грн (91,2%), 9 підприємців отримали 100% грантових коштів. За програмою в області вже посадили 143,4 га нових садів та ягідників, а саме: ягідних культур на площі 81,8 га (лохина 52,2 га, суниця 19,5 га, малина 10,1 га), горіхоплідних садів на площі 61,6 га (фундук 48 га, горіх волоський 13,6 га).

Взяти участь у грантовій програмі можуть охочі запустити власну справу або розширити свій бізнес. Кошти надаються на висадку та облаштування нового саду, ягіднику, винограднику площею від 1 до 25 гектарів у сумі від 140 тис. до 400 тис. грн на гектар, однак не більше 10 млн грн.

Зазначається, що на Львівщині виробництвом плодів та ягід займається близько 160 суб’єктів господарювання. Вони вирощують багаторічні плодово-ягідні насадження на площі 2,2 тис. га (15 % до загальної площі). У структурі насаджень сільськогосподарських підприємств зерняткові та кісточкові культури складають 68 %, ягідні культури – 24 %, горіхоплідні – 7 %.

Нагадаємо, від початку року на Львівщині 13 бізнесів аграрного сектору отримали 3 млн грн грантових коштів на започаткування або розвиток бізнесу у рамках програми «Власна справа». Серед отримувачів мікрогрантів: 6 суб’єктів господарювання, які займаються молочним скотарством, 6 – вирощують зернові та олійні культури та одне господарство, яке вирощує ягідні культури.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності