• Головна
  • Україна
  • Екс-очільника Державної фіскальної служби залишили під вартою ще на два місяці

Екс-очільника Державної фіскальної служби залишили під вартою ще на два місяці

Екс-очільника Державної фіскальної служби залишили під вартою ще на два місяці

Колегія суддів також зменшила йому розмір застави на 27 млн грн

У четвер, 21 грудня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду продовжила ексголові Державної фіскальної служби України термін тримання його під вартою ще на 60 діб. Тобто, до 18 лютого 2024 року включно. В інформації не вказується прізвище підсудного, але, за даними ЗМІ, мова йде про Романа Насірова, який у 2015-2017 роках очолював ДФСУ. Водночас колегія суддів зменшила йому розмір застави зі 127 млн 780 тис. грн до 100 млн 472 грн. 

Якщо колишній посадовець внесе заставу, то він змушений буде прибувати за викликом до суду чи попереджати заздалегідь про свою неявку, не залишати без дозволу меж Києва, повідомляти про зміну місця проживання, утримуватись від спілкування з особами, вказаними в ухвалі суду, здати на зберігання держорганам усі документи, які дають право на виїзд за кордон, окрім паспорта громадянина України, а також носити електронний засіб контролю.

Ексголову ДФС України обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (Одержання хабаря в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). У випадку, якщо вина Насірова буде доказаною, його можуть засудити до 12 років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності