• Головна
  • Україна
  • Ексзаступника міністра з питань ТОТ Юрія Гримчака остаточно засудили до десяти років ув’язнення

Ексзаступника міністра з питань ТОТ Юрія Гримчака остаточно засудили до десяти років ув’язнення

Фото: Радіо Свобода

Суд не задовольнив апеляцію Гримчака

Вищий антикорупційний суд залишив без змін вирок ексзаступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку. Про це повідомили у САП у вівторок, 19 грудня. Раніше Гримчака засудили до десяти років ув’язнення з конфіскацією майна за те, що він разом із помічником вимагали понад 1 млн доларів хабаря.

У вівторок, 19 грудня, Апеляційна палата ВАКС залишила без змін вирок ВАКС від 23 лютого 2022 року. “Суд апеляційної інстанції, заслухавши доводи сторін, підтримав позицію прокурора САП та відмовив у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту. Таким чином, суд залишив без змін вирок ВАКС, яким колишнього заступника міністра засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна”, — повідомили у САП.

Рішення апеляційної інстанції набуло чинності з моменту проголошення, однак його можна оскаржити в касаційному порядку у Верховному Суді протягом трьох місяців.

Нагадаємо, у серпні 2019 року правоохоронці викрили Юрія Гримчака та брата його дружини Ігоря Овдієнка за підозрою у вимаганні понад 1 млн доларів хабаря. Експосадовця та його помічника затримали під час отримання частини коштів — 480 тис. доларів.

Як встановили слідчі, Гримчак пообіцяв вирішити два питання у суді представнику приватної компанії. Гримчак пообіцяв за 100 тис. доларів звернутися до заступника генпрокурора, щоб той повпливав на голову Касаційного цивільного суду, а той вплинув вже на суддів цього суду. У червні 2022 року Юрія Гримчака засудили на десять років із конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності