• Головна
  • Україна
  • Мукачівського суддю засудили на п’ять років з конфіскацією майна за 2 тис. грн хабаря

Мукачівського суддю засудили на п’ять років з конфіскацією майна за 2 тис. грн хабаря

Суддя Мукачівського міськрайоннного суду Михайло Пак отримав п’ять років ув’язнення за хабарництво, фото «Слово і Діло»

Окрім судді, в цій справі також засудили начальника юридичного відділу Пенсійного фонду Мукачева

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду засудила до п’яти років ув’язнення суддю Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області Михайла Пака. Раніше суд першої інстанції засудив суддю до семи років, однак згодом справу закрили, а потім направили на новий розгляд в апеляційну палату.

Як повідомила в середу, 13 грудня, Спеціалізована антикорупційна прокуратура, суд визнав Михайла Пака винним в одержанні хабаря та призначив йому покарання — п’ять років ув’язнення з конфіскацією майна. Разом з Паком, у цій справі також засудили начальника юридичного відділу Пенсійного фонду Мукачева Олега Маковського: суд визнав його винним за статтею про надання хабаря й засудив його до чотирьох років в’язниці. Обидва засуджених ще можуть подати касацію до Верховного Суду. На це у них є три місяці.

Як зазначили у САП, суддя Мукачівського міськрайонного суду Михайло Пак, будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, за участі начальника юридичного відділу управління Пенсійного фонду Олега Маковського, отримав хабар у сумі 2000 грн від громадянина за прийняття на його користь судового рішення у справі за адміністративним позовом останнього до Управління соціального захисту населення Мукачівської РДА. 21 вересня 2021 року ВАКС визнав Пака й Маковського винними й засудив їх до семи й шести років ув’язнення відповідно. Також Паку суд заборонив обіймати певні посади впродовж трьох років і постановив конфіскувати його майно, тоді як у Маковського мали конфіскувати лише половину належного йому майна.

Проте Апеляційна палата ВАКС скасувала це рішення та закрила провадження. Однак вже 30 березня 2023 року Верховний Суд частково задовольнив касаційні скарги прокурорів САП, скасував ухвалу Апеляційної палати ВАКС від 8 серпня 2022 року, яким закрито справу у зв'язку із направленням обвинувального акту в суд поза строками досудового розслідування, та скерував указану справу на новий розгляд до Апеляційної палати ВАКС.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності