• Головна
  • Україна
  • Словацькі перевізники продовжать блокувати рух вантажівок на кордоні з Україною

Словацькі перевізники продовжать блокувати рух вантажівок на кордоні з Україною

Фото: UNAS

Блокада розпочнеться 11 грудня о 15:00 та триватиме допоки не будуть задоволені вимоги перевізників

З 11 грудня словацькі перевізники продовжать блокувати рух вантажівок на пропускному пункті “Вишнє Нємецьке — Ужгород”. Про це у неділю, 10 грудня, повідомила Міжнародна Транспортна Асоціація України з посиланням на заяву Спілки автомобільних перевізників Словаччини (UNAS).

Оновлено 11 грудня о 17:50: За даними Держприкордонслужби, о 16:10 представники спілки перевізників Словаччини заблокували рух вантажівок через пункт пропуску “Вишнє Нємецьке”. Перевізники обмежили рух вантажівок, які прямують з України в бік Словаччини. На виїзд зі Словаччини рух вантажівок наразі не блокують. Станом на зараз, перед пунктом пропуску в електронній черзі на виїзд до Словаччини перебувають 1263 вантажівки.

“Президія Спілки автоперевізників Словаччини — UNAS ухвалила рішення 10.12.2023 продовжити акцію протесту на переході кордону “Вишнє Нємецьке/Ужгород” з 11.12.2023 з 15:00 до подальшого повідомлення. Заблокують в’їзд на територію Словацької Республіки для вантажних перевезень. Особистий транспорт ні в якому разі не обмежуватимуть”,ідеться в повідомленні UNAS.

Попередня блокада словацько-українського кордону тривала з першого по четверте грудня. У такий спосіб словацькі перевізники домагалися повернення для українських перевізників обов’язкових дозволів для перевезень у межах Європейського Союзу. Однак українська сторона не задовольнила їхні вимоги.

Як зазначили в UNAS, словацькі перевізники приєднуються до протестів, які організовуються в Польщі з шостого листопада та заплановані в Угорщині з 11 грудня. Блокада пропускного пункту “Вишнє Нємецьке — Ужгород” триватиме допоки вимоги перевізників не будуть задоволені.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності