• Головна
  • Україна
  • Перевізники Словаччини з 1 грудня заблокують рух вантажівок на кордоні з Україною

Перевізники Словаччини з 1 грудня заблокують рух вантажівок на кордоні з Україною

Фото: UNAS

На виїзд зі Словаччини пропускатимуть по 4 вантажівки на годину

Представники Союзу автомобільних перевізників Словаччини UNAS з 1 грудня планують заблокувати пункт перетину кордону з Україною “Вишнє Німецьке — Ужгород” зі словацького боку, щоб підтримати польських страйкувальників. Про це повідомила Державна прикордонна служба України у четвер, 30 листопада.

“1 грудня 2023 року з 16:00 Спілка перевізників Словаччини планує заблокувати рух вантажного транспорту перед пунктом пропуску “Вишнє Нємецке”, суміжному з українським пунктом пропуску “Ужгород”, — йдеться у повідомленні ДПСУ.

Про можливе блокування кордону з грудня Спілка словацьких автоперевізників UNAS зазначала у дописі на Facebook-сторінці від 27 листопада. Організація висловила свою підтримку польським перевізникам у протесті проти лібералізації правил ЄС для українських автоперевізників. Зокрема UNAS наголосила на поверненні обов’язкових дозволів на в'їзд українських автоперевізників до ЄС. У разі, якщо українська сторона не задовільнить цю вимогу, словацькі перевізники планують блокувати пункт пропуску “Вишнє Німецьке” з п'ятниці, 1 грудня 2023 року.

“На виїзд зі Словаччини будуть пропускати по 4 вантажівки на годину. При цьому перевезення гуманітарної та військової допомоги, живих тварин, пального та охолоджених вантажів блокуватися не буде”, — зазначили у прикордонній службі.

Нагадаємо, 16 листопада автоперевізники Словаччини заблокували прикордонний перехід “Вишнє Німецьке” зі словацького боку, щоб підтримати протест польських колег проти лібералізації правил ЄС для українських автоперевізників. Однак 22 листопада Словаччина тимчасово розблокувала пункт пропуску на кордоні з Україною.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності