Словаки розблокували рух вантажівок на кордоні з Україною

Словаки блокували КПП з Україною з 1 до 4 грудня, фото UNAS

Словацькі перевізники блокували кордон з Україною з вечора 1 грудня

Словаки розблокували рух для вантажівок через пункт пропуску «Вишнє Нємецке», суміжний з українським пунктом пропуску «Ужгород», повідомила вранці в середу,5 грудня, Державна прикордонна служба України.

Дії учасників акції, які блокували рух вантажівок, завершилися о 22:00 4 грудня. Станом на ранок 5 грудня оформлення транспортних засобів здійснюється як зазвичай.

Заступник міністра інфраструктури України Сергій Деркач раніше зазначив, що українська сторона продовжує працювати зі словацькими колегами, щоб запобігти подальшим протестам.

Прикордонники зауважили, що через ускладнений рух на польському кордоні на кордоні зі Словаччиною збільшилася кількість вантажівок, які обирають цей напрямок для перетину кордону з Україною. Наразі в черзі на території Словаччини в бік України перебувають 625 вантажних транспортних засобів.

Спілка перевізників Словаччини (UNAS) 1 грудня почала блокування руху вантажівок перед словацьким пунктом пропуску «Вишнє Нємецке», суміжним з українським пунктом пропуску «Ужгород». Словацькі страйкарі запевняли, що не блокуватимуть перевезення гуманітарної допомоги, інших важливих вантажів, живих тварин, пального та охолоджених вантажів. Решту вантажів на виїзд зі Словаччини будуть пропускати в обмеженій кількості — по 4 вантажівки за годину.

У такий спосіб словацькі перевізники домагаються повернення для українських перевізників необхідності отримувати дозволи для перевезень у межах Європейського Союзу.

В Асоціації автомобільних перевізників Словаччини ČESMAD Slovakia не підтримали блокаду: там зазначили, що «не розуміють логіки» блокувати одні пункти пропуску в бік України, якщо інші — в бік Європейського Союзу — залишаються відкритими. На думку асоціації, потрібні дії на рівні всього ЄС.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності