• Головна
  • Україна
  • Угорські перевізники протестуватимуть на українському кордоні

Угорські перевізники протестуватимуть на українському кордоні

Угорські перевізники протестуватимуть на українському кордоні

З 11 грудня угорські перевізники протестуватимуть на пункті пропуску “Захонь — Чоп”, однак блокування кордону протестувальники не планують

З понеділка, 11 грудня, угорські перевізники планують розпочати протест на кордоні з Україною. Автоперевізники Угорщини виступатимуть проти лібералізації правил ЄС для українських перевізників. Про це повідомив “Укрінформ” з посиланням на речника Держприкордонслужби Андрія Демченка у неділю, 10 грудня.

“Угорщина повідомила, що 11 грудня близько 11:00 може початися демонстрація з боку їх перевізників, але, за інформацією угорських колег, блокування кордону наче не повинно бути”, — розповів Демченко в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

Раніше угорська спілка перевізників (MKFE) попереджала про можливість демонстрації на пункті пропуску “Захонь — Чоп”. Восьмого грудня перевізники зазначили, що за згоди угорської поліції організують протест на українському кордоні.

Протестувальники повідомили, що вимагатимуть повернення дозволів для українських водіїв вантажівок. Угорські перевізники також наголосили на тому, що лібералізація вантажних перевезень для українців поставила багато угорських підприємств у критичну ситуацію.

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники заблокували рух вантажного транспорту на українсько-польському кордоні. Також 16 листопада до блокування кордону долучилися автоперевізники Словаччини. До цього, українські водії пригрозили оголосити голодування, якщо ситуація на кордоні не зміниться.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності