• Головна
  • Україна
  • Розмови США про ЗСУ та корупція як державна зрада: огляд подій минулої доби

Розмови США про ЗСУ та корупція як державна зрада: огляд подій минулої доби

Розмови США про ЗСУ та корупція як державна зрада: огляд подій минулої доби

У США відбувалися дискусії між Білим Домом, Пентагоном та іншими американськими посадовими особами щодо створення українських сил майбутнього, які могли б стримувати Росію.

LVIV.MEDIA оглядає події у світі та Україні, які трапилися минулої доби.

Американські діалоги про ЗСУ

Неділя, 27 серпня, у США була присвячена Збройним Силам України. На медійних майданчиках відбувалися дискусії між Білим Домом, Пентагоном та іншими американськими посадовими особами щодо створення українських сил майбутнього, які могли б стримувати Росію.

Так, Білий Дім вважає, що Україна вимушена все частіше вести бойові дії на російській території та в окупованому Криму. І все більше схоже на те, що частиною цієї роботи стануть літаки F-16.

Окрім цього до американського діалогу приєдналась G7. Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив про те, що “Велика сімка готова підтримувати Україну скільки потрібно, адже Росія нізащо не повинна перемогти”.

Також Президент України Володимир Зеленський заявив, що “разом з США ми матимемо ізраїльську модель, де будуть і зброя, і технології, і тренування, і фінанси”.

Отже, недільні американські діалоги про Збройні Сили України та підключення до цього процесу Великої сімки можуть свідчити про те, що Збройні Сили України окрім контрнаступу також й інтегрують Україну в сучасний світ.

Смерть Пригожина та смута політичного режиму у Росії

В Росії історія смерті Пригожина викликала безліч версій та припущень. Переважна більшість росіян вважають, що безпосередній убивця Пригожина – Путін. Ця версія хоч і не доказова, але в колективній свідомості перетворилася на пропагандистський інструмент: “Путін - убивця”.

Ця теза вже формує у росіян розуміння нового світу – “божевільний лідер уб'є будь-кого”. В той час, як для самого Путіна тепер байдуже, який склад злочинів йому представлять. Він налаштований помирати наодинці, тим паче якщо Трампа дійсно приберуть з перегонів. Так чи інакше, але це ознаки того, що Росія входить у період смути політичного режиму.

Вся майбутня ініціатива Кремля буде в форматі: де поховати Пригожина. Однією з ідей Кремля є поховання Пригожина у Бахмуті. Інша - у Санкт-Петербурзі.

Вбивство Пригожина послаблює Путіна і напередодні виборів створює ризикові наслідки для його команди прихильників серед еліти. Адже Путін легітимізується не як політик, а як злочинець, А отже майбутнього для команди прихильників, якщо переможе Путін – немає. В результаті чого починається – смута, яка сковує Москву в кайданках суто внутрішніх проблем і виводить її з формату міжнародних комунікацій.

Корупція дорівнюватиме державній зраді

Володимир Зеленський хоче прирівняти корупцію до державної зради. Відповідний законопроєкт Рада отримає вже у найближчий тиждень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності