• Головна
  • Світ
  • Ватикан про війну в Україні та саміт БРІКС: огляд подій у світі

Ватикан про війну в Україні та саміт БРІКС: огляд подій у світі

Ватикан про війну в Україні та саміт БРІКС: огляд подій у світі

На думку Ватикану Євросоюз має докласти більше зусиль для припинення війни в Україні. В ЄС відповіли, що припинити війну має той, хто її розпочав

LVIV.MEDIA оглядає події у світі та Україні, які трапилися минулої доби.

Саміт БРІКС

Вся увага основних світових гравців з 22 до 24 серпня буде прикута до саміту БРІКС. Він відбувається у Йоганнесбурзі.

Глави МЗС Китаю та Ірану обговорили перспективи поновлення “ядерної угоди”, а також питання міжнародного співробітництва в рамках групи БРІКС. Пекін заявив, що готовий зміцнювати координацію з усіма сторонами.

Росія під час саміту БРІКС збирається повністю підтримати ідею Китаю про розширення та масштабування об'єднання.

У Тайванській протоці затонув китайський підводний човен

У районі Тайванської протоки внаслідок аварії затонув китайський підводний човен класу Type-093 “Shang”. Усі члени екіпажу нібито загинули. Пекін напередодні саміту БРІКС офіційної інформації щодо цього не дає, але й не спростовує, лише зазначає, що “йде перевірка”.

Застава для Трампа

Дональд Трамп домовився про звільнення під заставу в рамках справи про втручання у вибори.

Переговори щодо війни в Україні від Росії та ЄС

Кремлівський олігарх Дерипаска анонсував початок переговорів щодо російської війни проти України у вересні. Своєю чергою глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель анонсував зустріч щодо миру в Україні, але в рамках Генеральної асамблеї ООН.

Китай хоче придбати російську компанію з видобування срібла

Financial Times зазначає, що Китай зацікавився покупкою російської кампанії “Polymetal”, найбільшого в країні добувача срібла, який володіє підприємствами в Магаданській та Свердловській областях, а також у Якутії, Хабаровському краї та на Чукотці. Акціонери “Polymetal” після запровадження санкцій США змінили прописку компанії на Казахстан і оголосили про плани повністю позбутися російського впливу.

Ватикан про війну в Україні

У Ватикані заявили: “Хто знає, чи не буде ця війна [між Україною та Росією - ред.] приводом для нового діалогу між всіма церквами”. Мова йде про об’єднання поділеного християнського світу, який Ватикан планує очолити. Проте контекст цієї заяви передбачав звинувачення від ватиканського кардинала Дзуппі щодо Євросоюзу, який, на його думку, має докласти більше зусиль щодо припинення війни в Україні. Тобто наполягає на сценарії компромісу.

У відповідь на ватиканські звинувачення щодо Європи представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель заявив: “Росія почала війну, Росія повинна її закінчити”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності