• Головна
  • Світ
  • Інспектор для України від США та справи в Китаї: огляд подій минулої доби

Інспектор для України від США та справи в Китаї: огляд подій минулої доби

Інспектор для України від США та справи в Китаї: огляд подій минулої доби

Компромісом між Білим Домом і республіканцями для виділення допомоги Україні може стати призначення спеціального інспектора, який перевірятиме використання уже наданої допомоги.

LVIV.MEDIA оглядає події у світі та Україні, які трапилися минулої доби.

Провал російської космічної програми

Світова медійна стрічка котрий день поспіль переповнена новинами про провал російської космічної програми через апарат “Луна-25”, який розбився об Місяць. Сучасні російські інженери не змогли повторити те, що зробили радянські інженери пів століття тому.

Заява Шольца щодо режиму Путіна

“Путін дуже боїться, що Захід має намір скинути його режим, але таких планів ні в кого із західних лідерів наразі немає. Так чи інакше, всі епохи змінюються за правилами часу”, - сказав канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Пропозиція відставки Шойгу та Герасимова

Видання Bloomberg написало, що “кремлівське ФСБ офіційно запропонувало Путіну відправити у відставку Герасимова і Шойгу”.

Саміт БРІКС

22 серпня у ПАР відкривається саміт БРІКС. Там візьмуть участь понад 60 держав Глобального Півдня.

Справи в Китаї

Видання Wall Street Journal зазначає у своїй статті-розслідуванні, що продуктивність праці Китаю наближається до нуля. Видання попереджає країни Глобального Півдня, що економічна модель Китаю – зламана. Китай дійшов піку свого розвитку, а далі – “топтання на місці”, “шлях реформ” або “стагнація”.

Видання бачить розвиток подій таким:

  • Китай змінює модель з нульовим потенціалом, даючи підприємницький імпульс шляхом лібералізації економіки та китайського суспільства, але при Сі – це неможливо, бо це призведе до втрати ним влади.
  • Або ж заміна економічної моделі розширенням свого впливу на військову сферу. Тобто перехід до ультрамілітаризму з консервацією влади – тобто повтор моделі Росії після нафтового буму нульових, з прямим збройним конфліктом за переділ світового порядку – війна за Тайвань, Африку та Арктику.

Окрім цього Пекін офіційно припинив публікацію даних про безробіття серед молоді у країні. А США закликали Китай припинити тиск на Тайвань та оголосили про план поповнення запасів зброї для України.

Україні передають літаки F-16

Літаки F-16, які можуть бути поставлені до України вже до кінця цього року. Данія передасть Україні 19 літаків F-16, від Нідерландів отримаємо 42 винищувачі. Разом це 61 літак, тобто 5 ескадрилей.

Інспектор для України від США

Видання Politico пише, що компромісом між Білим Домом і республіканцями для виділення допомоги Україні може стати призначення спеціального інспектора, який перевірятиме використання уже наданої допомоги.

При цьому, Politico підкреслює, що до військових, тобто до Збройних Сил України питань немає: “контроль належний, а система використання зрозуміла і прозора”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності