• Головна
  • Україна
  • Обговорили подальші бойові дії та потреби України: радник Байдена розповів деталі візиту

Обговорили подальші бойові дії та потреби України: радник Байдена розповів деталі візиту

Обговорили подальші бойові дії та потреби України: радник Байдена розповів деталі візиту

Переговори відбулися у «критичний момент» у війні, коли Росія готується до весняного наступу, а Україна сподівається повернути території

Президент США Джо Байден під час зустрічі з Володимиром Зеленським 20 лютого обговорив з ним найближчі місяці бойових дій.

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, пише CNN.

За його словами, їхні переговори відбулися у «критичний момент» у війні, коли Росія готується до весняного наступу, а Україна сподівається повернути території, захоплені протягом останніх 12 місяців.

Сполучені Штати сподівалися допомогти Україні консолідувати свої досягнення на полі бою, надсилаючи зброю та боєприпаси. Але майбутнє залишається невизначеним, оскільки Росія, схоже, перегруповується. Натомість коли Байден летів із Вашингтона до Європи, він мав намір виробити стратегію, як отримати максимальну віддачу від розмови із Зеленським, аби знати, які можливості потрібні Україні, щоб мати змогу досягти успіху на полі бою.

«Вони говорили про потреби України в енергетиці, інфраструктурі, економічній підтримці, гуманітарних потребах. І вони також говорили про політичну сторону цього», - сказав Салліван.

Байден був «схвильований», коли здійснював свою несподівану поїздку в Україну. Натомість Салліван описав її як «сповнену справжнього очікування того, що це важливий момент».

«Відверто кажучи, поїздка з Вашингтона була сповнена справжнього передчуття того, що це важливий момент, і що президент відчуває, що йому належить виконати важливу місію, яку він дуже хоче виконати», - наголосив він.

Відповідаючи на запитання, чи довелося Байдену відмовитися від когось із його команди безпеки, щоб здійснити поїздку, Салліван не став вдаватися в подробиці, але сказав, що «президент діяв з упевненістю, що його команда змогла знизити ризик до контрольованого рівня».

«Я просто скажу, що він отримав повну презентацію дуже хорошого та дуже ефективного оперативного плану безпеки. Він чув цю презентацію. Він був задоволений тим, що ризиком можна керувати, і зрештою прийняв рішення», - пояснив радник президента США з національної безпеки.

Нагадаємо, під час зустрічі із Зеленським Байден повідомив, що Україна отримає новий пакет військової допомоги на 500 мільйонів доларів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності