Байден відвідав Київ напередодні важливої промови Путіна

Байден відвідав Київ напередодні важливої промови Путіна

Завтра, 21 лютого, Байден зустрінеться з президентом Польщі Дудою.

Байден прибув до столиці України в ключовий момент війни.

Про це пише The New York Times

Несподіваний візит Байдена відбувся лише за день до запланованої промови президента Росії Путіна у вівторок, 21 лютого, під час якої очікується, що російський лідер розповість про військові зусилля своєї країни на тлі ознак того, що весняний наступ на Україну вже триває.

Байден також має зустрітися з президентом Польщі Анджеєм Дудою у вівторок, 21 лютого, вранці та виголосити  промову у Варшаві.  

«Вторгнення Росії в Україну перетворилося на тривалий, жорстокий процес, коли українські війська за підтримки Сполучених Штатів та інших західних союзників ведуть запеклу боротьбу, особливо на сході.

Але сили пана Путіна, підкріплені армією рядових солдатів, призваних на службу, почали новий наступ на ці позиції, навіть коли Росія продовжує свою практику бомбардування цивільної інфраструктури в містах по всій Україні», - йдеться у повідомленні видання.

Візит Байдена до Києва нагадав секретні місії президентів Джорджа Буша та Барака Обами до Іраку та Афганістану під час розпалу воєн у цих країнах, пише The New York Times.

Також зазначають, що поїздка Байдена в Україну  була особливо складною. Минулого року американські чиновники, які їздили до Києва, вирішили не летіти туди безпосередньо через небезпеку від ракет.

З таким же закликом  Зеленський виступив під час зустрічі з  Байденом у Білому домі та в емоційній промові перед Конгресом. Як і поїздка Байдена в Україну, візит Зеленського тримали в таємниці до самого приїзду з міркувань безпеки.

Нагадаємо, Байден назвав мету війни Путіна проти України. За словами президента США, попереду ще важкі дні, тижні та роки, а мета Путіна – «стерти Україну з карти». За словами американського президента, військова кампанія Путіна провалюється, а російські війська втратили половину територій, які вони захопили і зазнають важких людських втрат.

Додамо, президенти України Володимир Зеленський та Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден провели переговори тет-а-тет і з делегаціями.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності