• Головна
  • Україна
  • Поїздка Байдена у Київ була таємницею продовж 24 годин: деталі

Поїздка Байдена у Київ була таємницею продовж 24 годин: деталі

Поїздка Байдена у Київ була таємницею продовж 24 годин: деталі

Літак із Байденом вилетів з об’єднаної бази Ендрюс о 4:15 ранку за східним часом у неділю

Поїздка президента Байдена до Києва в понеділок була оповита таємницею, що є віддзеркаленням гострого занепокоєння безпекою відвідування зони активних бойових дій.

Про це повідомляє кореспондент CNN Кевін Ліптак.

Air Force One вилетів з об’єднаної бази Ендрюс о 4:15 ранку за східним часом у неділю. Репортерам на борту літака не дозволили брати з собою пристрої.

Публічний графік Байдена не відображав цю поїздку, і офіційні особи Білого дому неодноразово заявляли минулого тижня, що візит в Україну не планується. 

У суботу ввечері, 19 лютого, перед від'їздом, Байден пішов на вечерю з дружиною у Вашингтоні. Його більше не бачили на публіці до прибуття до Києва в понеділок вранці.

Україна є зоною активних бойових дій, яку американські військові не контролюють, тому візит Байдена в Україну відрізняється від попередніх президентських поїздок до Іраку чи Афганістану. Представники Білого дому неодноразово виключали візит на початку року.

Байден подорожує з відносно невеликим оточенням, включаючи радника з національної безпеки Джейка Саллівана, заступника керівника апарату Джен О'Меллі Діллон і особистого помічника Енні Томазіні.

Президент Зеленський вперше запросив Байдена відвідати Київ рік тому, коли російські війська скупчувалися на кордоні. Нещодавно минулого тижня Зеленський заявив, що його запрошення Байдену відвідати Україну залишається відкритим, навіть якщо він визнав, що у них є інші способи поговорити. 

Байден шість разів відвідував Україну як віце-президент. Його останній візит до Києва був у січні 2017 року, за кілька днів до відставки. До понеділка цей візит залишався останнім візитом найвищого рангу в Україну, оскільки ні віце-президент Пенс, ні президент Трамп ніколи не відвідували.

Нагадаємо, детальніше прочитати про новий візит Байдена можна у текстовій онлайн-трансляції LVIV.MEDIA.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності