• Головна
  • Світ
  • Україна і Фінляндія підписали безпекову угоду

Україна і Фінляндія підписали безпекову угоду

Президент України Володимир Зеленський і президент Фінляндії Александр Стубб

Також Фінляндія виділила новий пакет допомоги, до якого увійшли системи ППО і боєприпаси

Президент України Володимир Зеленський і президент Фінляндії Александр Стубб підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку на 10 років. Про це у середу, 3 квітня, повідомив Володимир Зеленський.

Безпекова угода та новий пакет допомоги від Фінляндії

Фінляндія зобов’язалася надавати Україні довгострокову військову та фінансову допомогу. Також країни поглиблюватимуть співпрацю в політичній, фінансовій, гуманітарній галузях та у сфері реформ. Крім цього, Фінляндія допомагатиме Україні відбудовувати енергетичний сектор, оцінювати екологічні збитки, посилювати захист кордону й критичної інфраструктури, а також лікуватиме українських військовослужбовців.

“Сильний документ, що засвідчує готовність Фінляндії й надалі підтримувати Україну в боротьбі проти російської агресії. Дякую Фінляндії за підтримку України і нашого народу!” — написав Зеленський.

У Києві Александр Стубб повідомив, що Фінляндія виділяє новий пакет допомоги Україні на суму 188 млн євро. Туди, зокрема, увійдуть системи ППО та артилерійські боєприпаси.

Від початку повномасштабного вторгнення сума військової підтримки Фінляндії наблизилася до 2 млрд євро. Президент Фінляндії зазначив, що країна підтримує Українську формулу миру й буде з Україною “стільки, скільки потрібно”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності