• Головна
  • Світ
  • Військовий корабель США перехопив кілька ракет біля узбережжя Ємену

Військовий корабель США перехопив кілька ракет біля узбережжя Ємену

Військовий корабель США перехопив кілька ракет біля узбережжя Ємену

Ймовірно, ракети випустили бойовики-хусити

Корабель Військово-морських сил США USS Carney перехопив ракети, які могли випустити єменські бойовики, повідомило CNN ввечері четверга, 19 жовтня.

За даними журналістів, ракети випустили бойовики-хусити, які беруть участь у безперервному конфлікті в Ємені і яких підтримує Іран. Джерела CNN повідомили виданню, що всього американським кораблем було перехоплено 2-3 ракети поблизу узбережжя Ємену.

"Неясно, на що були націлені ракети. Можливо, ракети були випущені по кораблю USS Carney або направлені на іншу ціль", — цитує видання слова свого джерела.

Прессекретар Пентагону Патрік Райдер зазначив, що інформація про атаку все ще обробляється. Він наголосив, що Міноборони США не може точно сказати, на що були націлені ракети, а також безпілотники. “Вони були запущені з Ємену, прямуючи на Північ уздовж Червоного моря, потенційно до цілей в Ізраїлі”, — повідомив Райдер. До слова, жоден з моряків на борту судна не постраждав.

Варто зазначити, що інцидент стався на тлі побоювань можливої участі Ірану у війні Ізраїлю з бойовиками ХАМАСу. У Тегерані вже неодноразово висловлювали підтримку діям ХАМАСу, але відкидають будь-яку військову допомогу чи передачу розвідувальної інформації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності