• Головна
  • Світ
  • Іран відмовляється визнати повну відповідальність за збиття літака МАУ

Іран відмовляється визнати повну відповідальність за збиття літака МАУ

Фото: AP

Авіакатастрофа пасажирського літака МАУ відбулася у 2020 році, тоді загинули 176 людей

Іран відмовляється визнати повну відповідальність за збиття пасажирського рейсу PS752 Тегеран-Київ у 2020 році.

Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

Ще з 2020 року координаційна група, до якої входять Україна, Канада, Швеція та Велика Британія, робила декілька спроб вирішити спір щодо збиття літака шляхом переговорів. Тепер Іран погодився зустрітися з усіма членами Групи для їх проведення. Ключовими темами зустрічі була відповідальність Ірану за порушення міжнародного права та необхідність повного відшкодування збитків, спричинених збиттям літака. Однак Іран відмовився визнати свою повну міжнародно-правову відповідальність.

“Поки Іран відмовляється визнати свою повну міжнародно-правову відповідальність, Координаційна група продовжуватиме вживати заходів для врегулювання цього спору відповідно до норм міжнародного права, включно в рамках провадження у Міжнародному Суді ООН. Сім’ї жертв рейсу PS752 заслуговують на прозорість, справедливість і відповідальність за трагічну втрату своїх близьких і за страждання, які вони продовжують терпіти. Координаційна група залишається відданою цій меті”, — написали у МЗС України.

Нагадаємо, літак зазнав катастрофи у 8 січні 2020 року після вильоту з аеропорту Тегерана. На борту перебували 167 пасажирів та 9 членів екіпажу — всі вони загинули. Пізніше Іран визнав, що випадково збив літак. Також Іран засудив 10 військовослужбовців до тюремного ув'язнення за звинуваченням у причетності до збиття пасажирського літака МАУ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності