Збиття рейсу МАУ: Україна подає позов проти Ірану

Збиття рейсу МАУ: Україна подає позов проти Ірану

Україна та інші постраждалі країни й надалі домагатимуться притягнення Ірану до відповідальності за знищення цивільного рейсу

Україна та інші учасники міжнародної координаційної групи подають до Міжнародного суду Організації об’єднаних націй позов проти Ірану за збиття літака рейсу PS752 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» у січні 2020 року.

Про це 29 червня повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

«Ми, члени Міжнародної групи з координації допомоги жертвам рейсу PS752, що представляють Канаду, Швецію, Україну та Сполучене Королівство, зазначаємо, що між Іраном та Координаційною групою не було досягнуто згоди щодо організації арбітражу відповідно до статті 14 Конвенції про боротьбу з незаконними актами, спрямованими проти безпеки цивільної авіації», — йдеться в тексті спільної заяви.

У ній наголошується, що члени групи й надалі домагатимуться притягнення Ірану до відповідальності за знищення цивільного рейсу.

«Координаційна група має намір продовжувати колективні зусилля, щоб забезпечити притягнення Ірану до відповідальності за незаконне збиття рейсу PS752 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» шляхом якнайшвидшого передання спору до Міжнародного Суду ООН», — зауважили члени міжнародної координаційної групи у заяві.

Нагадаємо, 16 квітня суд в Ірані засудив 10 військовослужбовців до тюремного ув’язнення за звинуваченням у причетності до збиття пасажирського літака МАУ у 2020 році, в результаті якого загинули 176 осіб. Зазначається, що командира ЗРК «Тор М-1», з якого було збито літак, засудили до 13 років позбавлення волі, а дев’ять інших отримали строки від одного до трьох років позбавлення волі.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності