Ізраїль переніс наземну операцію в Секторі Гази

Ізраїль переніс наземну операцію в Секторі Гази

Початок операції перенесли через погоду

Армія Ізраїлю перенесла початок наземної операції, яку планували на ці вихідні, через погоду. Про це повідомило видання The New York Times, з посиланням на джерела в ізраїльській армії.

Спочатку вторгнення планувалося на вихідні, але було відкладено на кілька днів через хмарність, яка ускладнила б ізраїльським пілотам і операторам безпілотників забезпечити повітряне прикриття сухопутних військ. Зазначається, що окрім піхоти, ізраїльські ударні сили включатимуть танки, саперів і спецназ. Сухопутні війська прикриватимуть бойові літаки, вертольоти, безпілотники і артилерія, що стрілятиме з суші і моря. В армії Ізраїлю наголошують, що їхня ціль – розгром ХАМАС та ліквідація його лідерів, відповідальних за напад на Ізраїль 7 жовтня.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня Ізраїль атакували з Сектору Газа. ХАМАС заявив, що випустив 5000 ракет. 12 жовтня речник глави міністерства закордонних справ Олег Ніколенко повідомив, що в Ізраїлі загинуло семеро українців. Консули встановили їхні особисті дані та вживають заходів задля репатріації тіл. У суботу, 14 жовтня, ізраїльські військові завдали удару по угрупованню “Хезболла” на півдні Лівану.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності