• Головна
  • Україна
  • Кількість загиблих українців в Ізраїлі зросла до семи: ще дев’ять зникли безвісти

Кількість загиблих українців в Ізраїлі зросла до семи: ще дев’ять зникли безвісти

Кількість загиблих українців в Ізраїлі зросла до семи: ще дев’ять зникли безвісти

Близько 200 українців заявили про бажання евакуюватися із Сектора Гази. Проте виїзд наразі неможливий

Кількість загиблих українців в Ізраїлі зросла до семи людей. Консули встановили їхні особисті дані, підтримують зв'язок із родичами та вживають заходів задля репатріації тіл. Про це, 12 жовтня написав речник глави міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

Дев’ять українців отримали поранення різного ступеню тяжкості. Іще дев’ять — вважаються зниклими безвісти. “Українське посольство взаємодіє з ізраїльськими службами безпеки в контексті пошуку зниклих”, - йдеться у повідомлені. Понад тисячі українських громадян звернулися за допомогою у виїзді з території Ізраїлю через скасовані авіарейси. Дипломати готують на суботу, 14 жовтня, перший евакуаційний рейс до Румунії.

“Працюємо над організацією додаткових евакуаційних рейсів. Деталі будуть надіслані громадянам, які надали свої дані в українське посольство в Тель-Авіві”, - повідомляє Олег Ніколенко.Близько 200 українців заявили про бажання евакуюватися із Сектора Гази. Водночас через відсутність безпеки виїзд наразі неможливий.

Нагадаємо, 11 жовтня МЗС повідомляло про трьох загиблих українців у Ізраїлі. ХАМАС від ранку 7 жовтня атакує Ізраїль. 9 жовтня в місті Сдерот врятували українського хлопчика, пораненого під час нападу бойовиків. Раніше також було відомо про загибель двох українок — вони тривалий час проживали в Ізраїлі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності