• Головна
  • Світ
  • Троє українців загинули внаслідок нападу ХАМАСу на Ізраїль

Троє українців загинули внаслідок нападу ХАМАСу на Ізраїль

Ізраїльські солдати вивозять тіла загиблих ізраїльтян. Фото: Chaim Goldberg/Times of Israel

Ще дев’ятеро українців отримали поранення

МЗС підтвердило загибель ще одного українця в Ізраїлі. Таким чином кількість загиблих громадян України внаслідок нападу ХАМАСу на Ізраїль зросла до трьох. Ще дев’ятеро українців отримали поранення.

Про це 11 жовтня повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Також шість українців є зниклими безвісти — їхнім пошуком займаються дипломати у співпраці з ізраїльськими правоохоронцями. За словами Ніколенка, український хлопчик, якого врятували в Сдероті, відновлюється після успішної операції. Він перебуває під опікою посольства та отримує всю необхідну медичну та психологічну підтримку.

Наразі Оперативний штаб МЗС України вже опрацював понад 1000 звернень українців в Ізраїлі та Секторі Газа. Близько 700 українців не можуть виїхати із Ізраїлю через скасовані авіарейси. Ще 170 громадян України хочуть евакуюватися із Сектора Газа.

Нагадаємо, терористична організація ХАМАС від ранку 7 жовтня атакує Ізраїль. 9 жовтня в місті Сдерот врятували українського хлопчика, пораненого під час нападу бойовиків. Раніше також було відомо про загибель двох українок — вони тривалий час проживали в Ізраїлі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності