По Ізраїлю завдали масований ракетний удар

По Ізраїлю завдали масований ракетний удар

Міністр оборони Ізраїлю запровадив особливий стан у центральній частині країни після обстрілів із Гази

Вранці 7 жовтня Ізраїль атакували з Сектору Газа. По центральних та південних районах Ізраїлю завдано масованого ракетного удару, щонайменше одна ракета влучила в будівлю в регіональній раді Гедерот. Там загинула жінка.

Про це повідомляє The Jerusalem Post.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що бойовики також намагалися проникнути на південь Ізраїлю з Гази. Мешканців просять залишатися у своїх домівках. Міністр оборони Ізраїлю запровадив особливий стан у центральній частині країни після обстрілів із Гази. ХАМАС заявив, що випустив 5000 ракет по Ізраїлю під час своєї ранкової атаки.

"Шквал ракет обрушився на південні і центральні райони Ізраїлю в суботу вранці, в тому числі і на Єрусалим, де сирени вили кілька разів, починаючи з 8:15 ранку. Щонайменше одна ракета влучила прямо в будівлю регіональної ради Гедерота, в результаті чого загинула жінка у віці 60 років", — пише видання.

"ХАМАС провів комбіновану операцію, що включає ракетний обстріл і проникнення терористів на територію Ізраїлю. ЦАХАЛ захищатиме жителів Держави Ізраїль, а терористична організація ХАМАС заплатить дуже високу ціну. Ми закликаємо громадськість дотримуватися вказівок Командування тилу і залишатися поблизу територій, що охороняються, а жителів районів, що межують з Газою, просимо залишатися вдома", — йдеться в заяві Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

За даними ЦАХАЛ, ракети впали у низці міст та населених пунктів, у тому числі в Тель-Авіві. Як повідомляють ЗМІ, там було пряме влучання в житловий будинок.

Повідомляється також про пряме влучання ракети по будівлі в Ашкелоні. У місті спалахнули десятки автомобілів.

Як повідомив ЦАХАЛ, крім ракетного обстрілу, "терористи намагалися проникнути в одне з південних поселень".

"ЦАХАЛ оголошує стан готовності до війни. З боку Гази ведеться широкомасштабний ракетний обстріл ізраїльської території, а терористи проникають на територію Ізраїлю через різні пункти в'їзду", — йдеться у заяві армії.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності