• Головна
  • Світ
  • Байден подякував Дуді та полякам за підтримку України: про що ще говорили два президенти у Варшаві

Байден подякував Дуді та полякам за підтримку України: про що ще говорили два президенти у Варшаві

Байден подякував Дуді та полякам за підтримку України: про що ще говорили два президенти у Варшаві

Байден розповів про відносини з Польщею, зазначивши, що країни зараз створюють нове стратегічне партнерство

Президент США Джо Байден подякував президенту Польщі Анджею Дуді за те, що Польща допомагає українському народу. Він також запевнив, що «залізна прихильність» США та партнерів щодо підтримки України збережеться.

Про це пише Radio RMF 24.

Байден також зазначив, що минулого року під час візиту до Польщі у березні спостерігав за тим, як українці перетинали польський кордон.

«Тих дітей, тих дружин, які залишили своїх чоловіків і батьків. Було неймовірно прийняти 1,7 або 1,8 мільйона людей, які приїхали сюди як біженці», – сказав Байден.

Водночас Байден розповів про відносини з Польщею, зазначивши, що країни зараз створюють нове стратегічне партнерство.

«Наші сили будуть у Польщі. На даний момент ми створюємо нове стратегічне партнерство, маємо намір будувати нові атомні електростанції та підвищувати енергетичну безпеку Польщі для поколінь» – сказав президент США.

Також Байден під час зустрічі в президентському палаці підкреслив, що для поляків і американців ці взаємні зв’язки є дуже сильними та глибокими.

«Я сказав президенту Дуді про надзвичайну гордість, яку демонструють американці польського походження, про роль, яку зараз відіграє Польща у світі, вона дійсно надзвичайна», – наголосив Байден.

Нагадаємо, у Польщі у Варшаві президент США Джо Байден зустрівся зі своїм польським колегою Анджеєм Дудою. За словами польського президента, це надзвичайно важливий знак безпеки для Польщі та сигнал відповідальності, яку США беруть на себе за безпеку Європи та світі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності