• Головна
  • Світ
  • Надзвичайно важливий знак безпеки: Дуда про візит Байдена до Польщі

Надзвичайно важливий знак безпеки: Дуда про візит Байдена до Польщі

Надзвичайно важливий знак безпеки: Дуда про візит Байдена до Польщі

Байден у Польщі сьогодні, 21 лютого, виступить з промовою, адресованою полякам та українцям.

У Польщі у Варшаві президент США Джо Байден зустрівся зі своїм польським колегою Анджеєм Дудою.

Про це повідомили в Канцелярії президента Польщі.

«Це надзвичайно важливий знак безпеки для нас, сигнал відповідальності, яку США беруть на себе за безпеку Європи та світу», - процитували на сторінці Канцелярії слова президента Дуди.

 

Також Анджей Дуда на своїй сторінці у Twitter написав:

«Цей візит є сигналом для інвесторів, що в нашу країну можна інвестувати. Польща в безпеці завдяки американським військам, НАТО і нашим діям».

Також в Канцелярії польського президента зазначили: «Візит президента США Джо Байдена до Польщі є символом найінтенсивніших польсько-американських відносин в історії та безпрецедентної ролі, яку сьогодні відіграє наша країна в міжнародній системі безпеки та підтримці України, що бореться».

Байден, який напередодні ввечері прибув до Польщі після свого візиту в Україну, у Варшаві у вівторок, 21 лютого, зустрівся з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Також він виступить із промовою в Королівському замку. Байден виголосить свою промову о 17:30 в аркадах Кубіцького в Королівському замку.

Промова американського президента має бути адресована полякам і українцям. Американське посольство у Варшаві очікує на присутність кількох тисяч людей.

У середу, 22 лютого, Байден візьме участь у саміті Бухарестської дев'ятки, на якому обговорюватиметься подальша підтримка України.

Як і під час свого попереднього візиту до Польщі у березні 2022 року, Байден також зупинився у варшавському готелі Mariott.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда заявив під час зустрічі з Байденом у Варшаві , що візит Джо Байдена в Україну став особливим жестом, який демонструє, що вільний світ реагує на дії агресора.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності