19 липня: церковні свята, іменинники, прикмети та заборони

19 липня: церковні свята, іменинники, прикмети та заборони

Яке церковне свято 19 липня, чиї іменини святкувати, прикмети та заборони — про все пише LVIV.MEDIA

Церковне свято 19 липня

19 липня християни відзначають преподобного Сисоя Великого. Він був ченцем-відлюдником, трудився в єгипетській пустелі в печері. Він отримав дар чудотворення  і одного разу навіть своєю молитвою повернув до життя померлого юнака. Преподобний Сисой був дуже милостивий та щедрий до ближніх і всіх приймав з любов'ю. 

Коли преподобний Сисой лежав на смертному одрі, він встиг сказати тим, хто був в цей час поруч, що бачить Самого Господа, і свята душа його відійшла в Царство Небесне.

19 липня День Ангела святкують: Анатолій, Антон, Андрій, Архип, Валентин, Василь, Віктор, Гліб, Уляна, Юлія, Олександр, Федір.

Цей день в історії

День нових друзів святкують 19 липня. Подію зініціювала компанія зі США, яка спеціалізувалась на виробництві листівок Hallmark Cards для того, щоб підвищити продаж власної продукції. Сталося це в 1920-х роках. Тоді ідея такого свята була сприйнята погано, але сьогодні його популярність набирає обертів. Завдяки святу розповсюджується концепція дружності людей.

19 липня в Україні відзначають День тренера. День є професійним для всіх фахівців сфери фізкультури та спорту, які ведуть навчально-тренувальну роботу. Вперше ідея створити окреме свято виникла ще 1999 року. Проте офіційно цей день був визнаний лише 2021 року після підписання відповідного указу президентом України. Дату обрали зовсім невипадково. Саме цього дня 1996 року незалежна Україна вперше взяла участь в Олімпійських іграх. До цього неофіційною датою святкування було 30 жовтня.

Також 19 липня святкують День хотдога. Свято щороку припадає на третю середу липня і було створене за ініціативи Торгівельної Палати Сполучених Штатів 1957 року.

****

711 — між вестготами і армією Омейядів відбулася битва при Гвадалете, що закінчилася повною перемогою арабів. Наслідком битви стало падіння держави вестготів, завоювання арабами Піренейського півострова і подальші майже 800 років Реконкісти.

1650 — османський посол Осман-ага в Чигирині уклав військовий союз з Богданом Хмельницьким.

1822 — французький вчений Жозеф Ньєпс зробив першу у світі фотографію

1900 — відкрилося Паризьке метро.

1959 — початок арештів членів Українського Національного Комітету — дисидентської підпільної організації, що діяла в період 1957—1962 років і ставила за мету підготовку свідомих патріотів для агітаційної націоналістичної праці у Східній Україні.

1969 — Індіра Ганді віддала розпорядження про націоналізацію 14 найбільших індійських банків.

1980 — у Москві відкрились XXII Олімпійські ігри, які бойкотували багато держав світу через вторгнення Радянського Союзу до Афганістану.

Народні прикмети

  • Якщо листя вже починає ставати жовтим - осінь буде ранньою.
  • Чекайте великого врожаю, якщо бачите на небі чіткий місяць.
  • Зранку варто пройтися босоніж по росі, аби протягом року бути здоровим.
  • Проблема, яка виникла 19 липня, скоро вирішиться сама собою.

Що не можна робити в цей день

  • Цього дня не варто поспішати, інакше розпочата справа завершиться провалом.
  • Не рекомендується прибирати в домівці, цим мали займатися чоловіки.
  • Заборонено ображати тварин.

Нагадаємо, у середу, 19 липня, на Львівщині атмосферний тиск падатиме, а відносна вологість повітря коливатиметься.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності