Смачно по-галицьки: новий пляцок “Карпатка святкова”

Смачно по-галицьки: новий пляцок “Карпатка святкова”

Особливо смакуватиме тим, хто полюбляє еклери

У пляцку “Карпатка святкова” поєднуються коржі із заварного тіста, прошарки желе та ніжний заварний крем. Готуватимемо за рецептом львів’янки Юлії Горячко.

Інгредієнти

Для тіста :

  • 125 г вершкового масла;
  • 230 мл води;
  • 150 г борошна;
  • дрібка солі;
  • 5 яєць (середнього розміру)

Також нам потрібно 3 пачки желе + по 250 мл води.

Для крему:

500 мл молока;

2 яйця;

150-180 г цукру;

пачка ванільного пудингу;

300 г вершкового масла.

Спосіб приготування

Спочатку приготуємо заварне тісто. В каструлю вливаємо воду, додаємо дрібку солі і вершкове масло та додимо суміш до кипіння. Всипаємо склянку борошна та перемішуємо. Перемішувати потрібно на плиті на невеликому вогні допоки тісто не збереться в однорідну грудку. Коли побачите, що на дні утворилася кірочка з тіста, це означає, що воно вже готове. Залишаємо його охолоджуватись. Коли маса охолоне, по одному вводимо яйця і перемішуємо до однорідності. Тісто розділяємо на три рівні частини, викладаємо у форму (30 на 22 см), застелену пергаментом та розрівнюємо лопаткою. Ставимо випікати у розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 25 хвилин.

Желе найкраще вибирати трьох різних кольорів, але це не обов'язково. Додаємо менше води, ніж зазначено на упаковці, приблизно 250 мл. Нагріваємо до розчинення желатину і залишаємо охолоджуватись. Желе має тільки “схопитися”, а не повністю застигнути.

Заварна основа: в мисочку вибиваємо яйця, додаємо цукор та пудинг. Добре перемішуємо. Молоко ставимо на плиту підігрівати. До яєчної суміші вливаємо трішки теплого молока, перемішуємо і виливаємо усе це в каструлю з молоком та на плиті доводимо до загустіння. Знімаємо посудину з вогню. Накриваємо суміш харчовою плівкою в контакт та залишаємо охолоджуватись.

Далі на коржі вигладаємо желе, яке трохи “схопилося” і ставимо коржі у прохолодне місце.

Готуємо крем: збиваємо вершкове масло, поступово додаючи заварну основу. Готовим кремом перемащуємо коржі з желе. Заливаємо пляцок шоколадною глазур'ю і залишаємо настоюватись кілька годин або краще на ніч.

Готуйте також з  LVIV.MEDIA смачний пляцок “Кралечка”.

Рецепти

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності