• Головна
  • Рецепти
  • З полуницею, баклажанами чи редискою: рецепти літніх салатів на будь-який смак

З полуницею, баклажанами чи редискою: рецепти літніх салатів на будь-який смак

З полуницею, баклажанами чи редискою: рецепти літніх салатів на будь-який смак

LVIV.MEDIA підготувало 7 рецептів сезонних салатів

У теплу пору року, після тривалих холодів, відчувається потреба у легких, вітамінних, корисних рецептах. Пропонуємо кілька варіантів цікавих салатів з найпростіших продуктів та легких  у приготуванні. 

Салат з полуницею та шпинатом

250 г полуниці порізати на шматочки та змішати з пучком молодого зеленого шпинату, додати 50 г пелюсток мигдалю, посолити, полити сумішшю з 1 ст. л соку лимона та 2 ст. л. бальзамічного оцту.

Салат з помідорів та огірків з волоським горіхом

Порізати невеликими шматочками 2 шт свіжих огірків та помідорів, додати порізану півкільцями  ½  частину цибулини, декілька гілок дрібно нашаткованої петрушки. Приготувати заправку: 50 г підсмажених та дрібно нарізаних волоських горіхів змішати з 3 ст. л рослинної олії, 1 ст. л. соку лимона, ½ ч. л. солі, 1 ч. л. меду, 1 зубцем подрібненого часнику та чорним перцем до смаку.

Салат з редиски та крабовими паличками з майонезом

350 г редиски нарізати тонкими слайсами або півкільцями, додати 90 г порізаних тонкими кільцями крабових паличок, додати два дрібно подрібнених варених яйця, подрібнену зелень кропу та петрушки, сіль та чорний перець, майонез до смаку.

Салат з маринованих овочів

½  кабачка (очищений від шкірки) та два 2 огірки нарізати великими довгими шматочками, два помідори нарізати скибками, 2 зубці часнику подрібнити, пучок кропу дрібно нарізати. Скласти все у пакет-слайдер та додати приблизно 1 ч. л. солі. Закрити пакет та перемішати, залишити у холодильнику на добу.

Гострий салат з огірків та болгарського перцю

300 г свіжих огірків нарізати довгою тонкою соломкою або натерти на тертці для корейської моркви, додати 0,5 ч. л. цукру, перемішати, додати 0,5 ч .л. гострого червоного перцю, 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ч. л. лимонного соку, перемішати. На сухій сковороді обсмажити  1,5 ч. л.  кунжуту та 0,5 ч. л. насіння гірчиці впродовж однієї хвилини, потім додати на сковороду 2 ст. л. рослинної олії, трішки обсмажити та додати нарізаний тонкою соломкою болгарський перець (120 г), обсмажити ще одну хвилину, зняти з вогню та додати до огірків. Потім додати подрібнений 1 зубець часнику та зелень петрушки, перемішати та охолодити.

Теплий салат з обсмажених помідорів

200 г помідорів нарізати скибками. 4-5 шт листя салату порвати руками на тарілку. На пательні злегка обсмажити 1 зубець часнику, порізаного слайсами у 30 мл оливкової олії. Додати 0,5 ч. л. прованських трав, додати порізані помідори та обсмажити 1-2 хвилини, мішаючи з усіх боків. Викласти смажені помідори на листя салату, полити олією з пательні та посипати зверху 70 г тертого пармезану, у разі потреби, підсолити.

Салат з хрумкими баклажанами

300 г баклажанів нарізати великими шматочками, покласти у миску, посолити та залишити на 15 хвилин. 200 г помідорів нарізаємо шматочками, 50 г петрушки подрібнюємо. За 15 хвилин у баклажани додати 2 ст. л. крохмалю, перемішати, у разі потреби можна додати ще крохмалю, щоб усі шматочки баклажанів були покриті ним. Зайвий крохмаль струсити через сито. На пательню налити достатню кількість олії, щоб овочі були наполовину покриті маслом. Обсмажити на середньому вогні з двох сторін. Готові баклажани витягти на паперовий рушник. Баклажани виходять хрусткі зовні та м'які всередині. Викладаємо на тарілку першим прошарком баклажани, потім помідори, петрушку, знову баклажани, помідори та зелень. Зверху викладаємо ложкою 100 г м’якого сиру та поливаємо 3 ст. л.  бальзамічного густого соусу.

Салат з капусти, огірків та кукурудзи

Нашаткувати 400 г молодої капусти, нарізати соломкою один огірок та одне зелене очищене яблуко, подрібнити пучок кропу, додати 100 г консервованої кукурудзи, перець та сіль до смаку, 1 ст. л. лимонного соку, 3-4 ст. л. сметани, перемішати.

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA розповідало про те, як приготувати полуничний джем та цукати на зиму.

Рецепти

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності