Кабмін готує законопроєкт про деокуповані території

Кабмін готує законопроєкт про деокуповані території

Йтиметься, зокрема, про відновлення обігу гривні

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій готує законопроєкт про деокуповані території.

Про це повідомляють у Telegram-каналі відомства.

"Координаційний штаб з питань деокупованих територій розробляє проєкт спеціального закону", — йдеться у повідомленні.

Проєкт закону про деокуповані території визначить законодавчу рамку для першочергових дій з відновлення життєдіяльності.

Зокрема, йдеться про особливості роботи військових адміністрацій, питання відновлення обігу гривні та казначейського обслуговування, початок роботи закладів та установ.

Нагадаємо, 11 вересня Збройні Сили України встановили український прапор у центрі Ізюма на Харківщині. Українські військові деокупували більше територій за останні п’ять днів, ніж росіяни захопили з квітня. Загалом за останні дні ЗСУ звільнили більше двох тисяч квадратних кілометрів української території та прорвали російські позиції на глибину до 70 кілометрів у деяких місцях.

Найбільшими перемогами наших захисників цього тижня вважаються звільнення Балаклії та Куп’янська. Також українські військові вже зайшли в Ізюм та низку інших населених пунктів, насамперед у Харківській області, але також є успіхи у Донецькій та Херсонській областях. Наступ ЗСУ у цих регіонах, звільнення десятків населених пунктів і поразки росармії пропагандисти пояснюють просто: так і було задумано, наче це така “тактична хитрість”. Водночас у Міноборони закликають до інформаційної гігієни, адже частина населених пунктів, про які згадують у мережі, лише частково контролюються ЗСУ, і там тривають бої. Також українці обговорюють ті міста чи села, звільнення яких немає у найближчих планах.

Закони

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності