• Головна
  • Новини
  • Родичів загиблих на війні не призиватимуть під час мобілізації: Рада ухвалила рішення

Родичів загиблих на війні не призиватимуть під час мобілізації: Рада ухвалила рішення

Родичів загиблих на війні не призиватимуть під час мобілізації: Рада ухвалила рішення

За зміни проголосували 282 народні депутати

Верховна Рада ухвалила законопроєкти №7481 та №7352, якими розширила перелік осіб, які не підлягають призову під час мобілізації та мають право на відстрочку від мобілізації.

Відтак, родичі загиблих на російсько-українській війні не будуть мобілізовані. За зміни проголосували 282 народні депутати.

Про це інформує нардеп Ярослав Железняк у Telegram.

Так, законопроєкт №7481 вносить зміни до закону про мобілізаційну підготовку та мобілізацію, доповнюючи частину першу статті 23 "Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані" новим абзацом такого змісту:

"Жінки та чоловіки, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану", — йдеться у змінах до закону.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Додамо, сьогодні, 29 липня, Верховна Рада також підтримала законопроєкт №7352, згідно з яким право на відстрочку від призову мають наукові, науково-педагогічні та педагогічні працівники, за умови що вони працюють у наукових установах та організаціях, закладах вищої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) чи загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності