В Уряді пропонують прибрати рекламу вздовж автомобільних доріг

В Уряді пропонують прибрати рекламу вздовж автомобільних доріг

Кабінет міністрів України пропонує заборонити розміщення рекламоносіїв і прокладання інженерних комунікацій та мереж вздовж смуги відведення автомобільних доріг загального користування.

Відповідний законопроєкт № 7696 опублікований на сайті Верховної Ради України.

У пояснювальній записці зазначається, що рекламоносії, які розміщуються в смузі відведення доріг, особливо на під’їздах до міст, відвертають увагу водія та збільшують час реакції під час керування авто.

"Зовнішня реклама, незалежно від бажання водія, відволікає на декілька секунд його увагу від дорожньої обстановки та технічних засобів організації дорожнього руху, що може стати причиною дорожньо-транспортної пригоди", — йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Також наголошується, що рекламоносії на узбіччях доріг створюють перешкоди дорожнім механізмам, що своєю чергою не забезпечує належне утримання проїзної частини та узбіч автомобільних доріг.

Нагадаємо, 26 серпня на Львівщині внаслідок зіткнення автівки та мотоцикла сталася смертельна ДТП. Аварія сталася на автодорозі Київ-Чоп у селі Нижнє Синьовидне Стрийського району. Внаслідок ДТП загинуло двоє людей.

Можливо, пропустили:

Закони

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності