Заборона феєрверків та салютів: Верховна Рада підтримала законопроєкт

Заборона феєрверків та салютів: Верховна Рада підтримала законопроєкт

Верховна Рада України підтримала за основу законопроєкт №7438, що забороняє продаж і використання феєрверків.

За цей законопроєкт сьогодні, 16 серпня, проголосували 250 народних депутатів.

Документом пропонується заборонити використання будь-яких феєрверків, зокрема салютів і петард, та проведення будь-яких заходів із використанням піротехнічних виробів і вибухових речовин.

"Звукові та світлові ефекти від використання піротехніки наносять шкоду психологічному здоров’ю населення у воєнний час через їх подібність до звуків вибухів, особливо враховуючи частоту повітряних тривог на території країни та ймовірність ракетних обстрілів міст", — йдеться у пояснювальній записці.

Також зазначається, що контроль та обмеження використання піротехнічних виробів будуть актуальними  і після закінчення війни. Власне, у переважної більшості людей протягом тривалого часу буде зберігатися посттравматичний стресовий розлад, що виник у результаті переживання обстрілів під час воєнних дій

Не стосуватиметься заборона лише піротехнічних виробів Т1 та Т2, феєрверків класу F1, що мають дуже низький рівень небезпеки і незначний рівень шуму, який не перевищує 60 дБ.

Зокрема, продавати або передавати феєрверки класу F1 можна буде лише особам, які досягли 16-річного віку, піротехнічні вироби класу Т1 — лише з 18 років, а піротехнічні вироби класу Т2 — лише особам зі спеціальною підготовкою, вимоги до яких встановлюються Технічним регламентом піротехнічних виробів.

Також заборона не поширюватиметься на використання піротехніки ЗСУ, Національною поліцією та аварійно-рятувальними службами.

Можливо, пропустили: 

Закони

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності