У Раді пропонують списати кредити за знищене під час війни майно

У Раді пропонують списати кредити за знищене під час війни майно

У Парламенті зареєстрували законопроєкт, який передбачає списання кредитів за майно, яке було знищене під час бойових дій. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Власне, через повномасштабне вторгнення росії частина українців втратили своє житло або автомобілі, в тому числі які були взяті в кредит.

Документом пропонується призупинити виплати по кредитах на рухоме/нерухоме майно, яке через війну:

  • опинилося на тимчасово окупованій території або на території активних бойових дій
  • пошкоджене або знищене внаслідок воєнних дій, за наявності підтверджуючих документів можуть отримати у кредитора призупинення платежів по кредиту.

У такому випадку українцям "заморозять" кредити до моменту отримання позичальником державної компенсації.

Окрім того, на списання кредиту матимуть право українці, у яких:

  • загальна площа знищеного майна, на яке взятий кредит, не перевищує для квартири 140 кв м, для житлового будинку - 250 кв. м, та яке є єдиним місцем проживання сім’ї позичальника, або знищений єдиний автомобіль, робочий об'єм двигуна якого не перевищує 2500 см;
  • станом на 23 лютого 2022 року відсутня прострочена заборгованість за таким договором;
  • метою отримання кредиту згідно договору є придбання, реконструкція чи будівництво такого нерухомого майна, або придбання такого автомобіля.

Подати заявку можна буде протягом воєнного стану та три місяці після дня його припинення.

Нагадаємо, в Україні пропонують позбавляти громадянства за державну зраду. Відповідний законопроєкт зареєстрували у ВРУ. Зокрема, на сьогодні за державну зразу в умовах воєнного стану карають позбавленням волі на строк 15 років або з довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна. Документом пропонується внести зміни до цієї статті.

Закони

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності