Кабмін пропонує скасувати пільгове розмитнення автомобілів

Кабмін пропонує скасувати пільгове розмитнення автомобілів

З початку дії "нульового" розмитнення до держбюджету не надійшло близько 13 млрд грн

У Верховній раді зареєстрували проєкт закону, яким пропонується з 1 липня скасувати пільги на ввезення автомобілів з-за кордону. Його ініціатором став Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Документом пропонується відновити оподаткування:

  • для товарів, що ввозяться платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи;
  • для підприємств, що не сплачують ввізне мито;
  • для транспортних засобів, що ввозяться громадянами.

У законопроєкті зазначається, що з початку дії "нульового" розмитнення, в Україні ввезли понад 119 тисяч автомобілів. Зокрема, непоодинокі випадки ввезення автомобілів преміумкласу.

"В результаті дії звільнення від оподаткування ввізним митом, акцизним податком та ПДВ до бюджету не надійшло близько 13 млрд грн", - йдеться у пояснювальній записці.

Окрім того, законом пропонують звільнити від сплати збору на обов'язкове державне страхування тих, хто купує електрокари.

Таким чином планується, що реалізація положень закону дозволить збільшити надходження до держбюджету митних платежів щонайменше на 3,3 млрд гривень щомісячно.

Нагадаємо, найдорожчий автомобіль, який ввезли за пільговим розмитненням, коштує 290 тисяч доларів. Йдеться про Mercedes-Benz G500. В Україну завезли таких два автомобілі. Найпопулярнішими марками для українців стали Volkswagen та Audi.

Закони

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності