У Раді пропонують прийняти новий пакет змін до Податкового кодексу

У Раді пропонують прийняти новий пакет змін до Податкового кодексу

Документом пропонується відновити систему електронного адміністрування ПДВ

Податковий комітет Верховної Ради рекомендував прийняти одразу в цілому новий пакет податкових змін №7360. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

У разі прийняття закону в Україні повністю відновиться система електронного адміністрування ПДВ. Зокрема, це дозволить без проблем реєструвати податкові накладні та відновити бюджетне відшкодування.

Окрім того, документ передбачає такі зміни:

  • Реєстрація податкових накладних за лютий-травень 2022 року передбачена до 15 липня 2022 року.
  • Платники податків звільняються від відповідальності за несвоєчасні подання звітності чи сплату податків у період з 24 лютого 2022 року, якщо ці податкові обов’язки були виконані протягом 60 днів із дня відновлення такої можливості.
  • Відновлюється обов'язок сплати податків і подання звітності для платників, які мають можливість своєчасно виконувати цей обов'язок. Перелік документів, які підтверджуватимуть неможливість виконання податкових обов'язків встановлюватиметься Мінфіном.
  • Платники податку, які перейшли на спрощену систему оподаткування зі сплатою 2% податку, звільняються від відповідальності за несвоєчасне виконання податкових обов'язків з 24 лютого 2022 року до переходу на спрощену систему, за умови виконання таких обов'язків протягом 60 днів із дня переходу на спрощену систему.
  • Платники податків, які виправлять помилки до 20 липня 2022 року, звільняються від штрафних санкцій.
  • Суми податкового кредиту включені за ті товари, які були потім знищені внаслідок війни, включаються до податкового кредиту, але не підлягають бюджетному відшкодуванню.

Також в закононопроєкт пропонується додати норму, яка дозволить ввозити автобуси, вантажівки та спецмашини (коди 8702, 8704 та 8705), які відповідають Євро-3, однак забороняється їх продаж протягом 3 років. Окрім того, депутат зазначив, що депутати поки не розглядитуть законопроєкт №7311-д.

Нагадаємо, найближчим часом Верховна Рада не розглядатиме законопроєкт щодо скасування безкоштовного розмитнення автомобілів. Зокрема цим проєктом закону пропонується повернути сплату ПДВ, акцизу та мита в разі імпорту автомобілів.

Закони

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності