"Не виставляйте себе дурнями" – Зеленський до нардепів, що хочуть змінити гімн України

"Не виставляйте себе дурнями" – Зеленський до нардепів, що хочуть змінити гімн України

Президент повідомив, що не підтримує ініціативу

Президент не підтримує ідею змінити слова Державного гімну України. Про це він сказав під час свого чергового відеозвернення. За словами Володимира Зеленського, якщо Верховна Рада навіть ухвалить відповідний законопроєкт, він його не підпише.

"Хочу сказати декілька слів і тим політикам, деяким депутатам Верховної Ради України, які абсолютно не розуміють, що відбувається в серцях наших людей. Настільки не розуміють, що аж придумали змінювати національний гімн. У мене питання до цих осіб: а що ви у своєму житті зробили такого, щоб у вас з'явилося моральне право змінювати слова гімну? Ви що – видатні поети? Може, ви відзначилися чимось у боях за Україну? Чи зараз час такий прийшов, що можна гімн міняти, коли тобі захочеться? – сказав Зеленський.

Президент порадив ініціаторам заспокоїти емоції, перестати виставляти себе дурнями та спробувати піти на поле бою.

"Припиніть виставляти себе дурнями. Вважаю, що авторам цих та інших подібних законопроектів, пропозицій, варто було би взяти зброю в руки та вирушити на поле бою, якщо у вас є ці можливості. Лише там щось зрозумієте", - зазначив глава держави.

Нагадаємо, народні депутати зі "Слуги народу" – Іван Юнаков та Георгій Мазурашу, – а також позафракційна Людмила Буймістер зареєстрували у парламенті два законопроєкти, щодо внесення змін до тексту Державного гімну України.

Закони

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності