Два профтехи з Львівщини отримають по 3,6 млн грн на створення майстерень

По 3,6 млн на створення майстерень отримають два профтехи з Львівщини

До десятки переможців всеукраїнського конкурсу увійшли Сокальський професійний ліцей та Вище професійне училище автомобільного транспорту та будівництва, що у Львові.

Сокальський професійний ліцей та Міжрегіональне вище професійне училище автомобільного транспорту та будівництва, що у Львові, отримають по 3,6 млн грн на створення профорієнтаційних майстерень. Профтехи увійшли до десятки переможців конкурсу, повідомили у понеділок, 27 травня, у Міносвіти України.

10 закладів професійно-технічної освіти України стали переможцями конкурсного добору “Підтримка реформи професійної освіти в Україні” Швейцарсько-українського проєкту DECIDE. Зокрема до десятки ввійшли і два профтехи з Львівщини:

  • Сокальський професійний ліцей — Сокальська міська територіальна громада
  • Міжрегіональне вище професійне училище автомобільного транспорту та будівництва — Львівська міська територіальна громада.

Профтехи отримають від проєкту експертну допомогу в організації профорієнтаційних заходів, а ще представники громад зможуть долучитися до професійних програм із підготовки кар’єрних радників. Зокрема, заклади професійно-технічної освіти в межах проєкту отримають гранти від DECIDE розміром 3,6 млн грн на створення профорієнтаційної майстерні.

“Цей проєкт — важливий пілот такої співпраці, який має стати й поштовхом для розвитку 10 закладів професійної освіти, де вже цього року запрацюють нові майстерні”, — розповів заступник міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дмитро Завгородній.

Яка мета проєкту

Як зазначає менеджерка проєкту Валентина Полторак, метою DECIDE є налагодити співпрацю між владою, профтехами, школами та бізнесом, аби вони спільно допомогли дітям у виборі майбутньої професії: “Тобто всі 5 сторін мають працювати не паралельно, а як злагоджений механізм. Саме так це відбувається у Швейцарії, Німеччині, Австрії та багатьох інших країнах із розвинутою економікою. Якщо ця модель в пілотних регіонах України спрацює, то в наступні роки ми будемо підтримувати й інші області в розбудові такої системи кар’єрного супроводу учнів”, — зазначила менеджерка проєкту.

Нагадаємо, нещодавно уряд виділив додаткових 49 млн грн на створення майстерень у профтехах. За державні гроші тепер можна створити 88 навчально-практичних центрів. У них буде можливість навчатися і ветеранам, і внутрішньопереміщеним особам.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності