У власність Золочівської громади повернули 22 га землі

Золочівська громада повернула 22 га пасовища від орендаря

Власник пасовища понад рік не сплачував орендну плату та незаконно передав землю в суборенду

Власник пасовища у Золочівській територіальній громаді понад рік не сплачував орендну плату за користування землею. Крім того, незаконно передав ділянку в суборенду товариству, яке розорало землі й використало не за призначенням. Відтак, землю повернули громаді, повідомили у четвер, 16 травня, у Львівській обласній прокуратурі.

Власник пасовища не сплачував оренду

Як йдеться в повідомленні, пасовище площею 22 га товариство придбало на аукціоні у 2015 році. Як зазначили у прокуратурі, даний вид угідь має мінімальну орендну плату порівняно з іншими. Попри це, власник землі понад рік не сплачував оренду за користування землею, до того ж передав землю суборендарю.

“Суб’єкт господарювання без погодження міської ради, передав вказану земельну ділянку в суборенду товариству. Останнє незаконно розорало вказані землі та використовувало їх для вирощування бобових культур,” — зазначили у прокуратурі.

Золочівській громаді повернули землю

Відтак, Господарський суд Львова задовольнив позов Золочівської окружної прокуратури і стягнув з орендаря заборговану плату. Крім цього, розірвав договір оренди землі та зобов’язав повернути у власність Золочівської громади.

Нагадаємо, нещодавно компанія ексдепутата Львівської міськради купила на аукціоні землю за 6 млн грн. Крім того, раніше львівська компанія придбала в Миколаївської міськради землю за 1,7 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності