У Шегинях митники вилучили в рівненського бізнесмена цистерну для перевезення пального

Цистерна у Шегинях

Водій приховав справжню вартість цистерни

У пункті пропуску Шегині на кордоні з Польщею митники виявили порушення під час ввезення в Україну цистерни для палива. Водій свідомо занизив вартість у декларації. Відтак цистерну у нього вилучили, а самого водія судитимуть. Про це у середу, 24 квітня, повідомила Львівська митниця.

У декларації водій вказав вартість на 180 тис. грн меншу за справжню

За даними митниці, у пункт пропуску “Шегині — Медика” із Польщі прибула цистерна-напівпричіп Indox для перевезення палива. Водій з Рівненської області подав документи, в яких вказана вартість вантажу — 360 тисяч гривень. Однак у нього знайшли іншу декларацію, де прописана набагато більша сума — 540 тисяч гривень. На свій запит митники отримали декларацію, подану до митного оформлення автоцистерни на території Польщі. Вона виявилась ідентичною до виявленої у папці водія.

З’ясувалося, що водій намагався приховати від митного контролю справжню вартість цистерни. Цистерну тимчасово вилучили. Тепер справу розглядатиме суд. Водієві загрожує штраф від 50 до 100% вартості цистерни, а також можлива конфіскація самого вантажу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності