У львівському центрі Superhumans відкрили сучасне відділення відновлення слуху

Нове відділення запрацювало у центрі Superhumans

Пацієнтів з порушенням слуху прийматимуть у трьох кабінетах. Відтепер у Superhumans можна буде пройти діагностику, лікування та реабілітацію

Сучасне відділення відновлення слуху відкрили 2 квітня у центрі реабілітації Superhumans, що у Винниках біля Львова. Відтепер пацієнти центру з порушенням слуху зможуть пройти діагностику, лікування та реабілітацію в одному місці.

У центрі діятимуть три кабінети

Відділення відновлення слуху у Superhumans розпочало свою роботу і тепер тут діють три кабінети:

  • Діагностики слуху
  • Кабінет сурдопедагога/терапевт мови і мовлення
  • Кабінет отоларинголога

Попри те, що відділення відкрили зараз, діагностувати порушення слуху у центрі почали ще з 20 березня. З того часу уже оглянули 32 пацієнтів, з яких семеро потребують оперативних втручань з відновлення барабанної перетинки. Дану операцію здійснюють прямо в центрі.

Як розповідає отоларинголог Наталія Швець, у відділенні допомагатимуть усім пацієнтам, які втратили слух внаслідок мінно-вибухових травм. Спочатку їх обстежуватиме лікар-хірург або лікар ФРМ  , далі, якщо виявлять порушення слуху, пацієнтів скерують до лікаря отоларинголога, де спеціаліст проведе діагностику слуху. Тоді лікар-отоларинголог визначить спосіб лікування і, за потреби, призначить операцію. До слова, усі пацієнти, у яких виявляють акустичну травму, займаються з фахівцями ГО “Відчуй”: сурдопедагогом і логопедом.

Всі пацієнти центру мають різні ступені порушення слуху

“Всі пацієнти, які перебувають у нас в центрі мають той, чи інший ступінь втрати слуху. Фактично всі вони піддаються акустичній травмі, внаслідок мінно-вибухової травми. Проте коли до нас потрапляє пацієнт, то ця травма вже не є гострою, тобто ми вже маємо справлятися фактично з наслідками цієї травми. І тому хочемо запровадити такий повний цикл: лікування, діагностики й реабілітації слуху” — зазначила Наталія Швець.

Як розповіла пацієнтка центру — Юлія з Херсонщини, порушення слуху виявила лише після певного часу від отриманої травми. Щоб лікувати слух їй довелося їздити по різних лікарнях, та тепер усі необхідні процедури вона може пройти в одному місці.“Коли все в одному місці — це дуже добре і допоможе багатьом людям, адже недочувати — дуже тяжко,” — зазначила пацієнтка центру.

До слова, відділення відновлення слуху заснували спільно з громадською організацією “Відчуй”, яка допомагає людям із вадами слуху. На відкриття відділення прибув, зокрема засновник ГО "Відчуй" та за сумісництвом директор Нацбанку України Андрій Пишний, який також має порушення слуху: “Ця проблема, втрата слуху, може здатися другорядною. Проте вона може знижувати ефективність зусиль, які ви (пацієнти — ред.) докладаєте для того, щоб відновитися після ампутації. Зазвичай та травма, яку ви отримуєте внаслідок вибуху, супроводжується серйозним ураженням і ризиком втрати слуху”. Як додає Андрій Пишний, людям з порушенням слуху не варто боятися лікування та, зокрема, слухових апаратів, адже це — той самий протез.

Нагадаємо, нещодавно Superhumans Center спільно із брендом Гусь та JYSK Ukraine збирали гроші для реабілітації поранених внаслідок війни. Окрім цього, Superhumans визнали найкращим соціальним проєктом 2023 за версією Української правди.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності