Священник збирає гроші на відновлення згорілої вщент дерев’яної церкви на Львівщині

Гроші на відновлення церкви: священник відкрив збір

150-річну церкву у селі Сможе, яка повністю згоріла, планують відновити. Вона є пам'яткою архітектури національного значення

Священник церкви Святого Архангела Михайла, що у селі Сможе збирає гроші на відновлення храму, який повністю згорів у суботу, 24 березня, та просить долучитися благодійників, повідомила у середу, 27 березня, Релігійно-інформаційна служба України.

Як зазначили у єпархії, священник Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, отець Петро Горічко, повідомив про збір грошей на відбудову згорілої пам’ятки архітектури Святого Архистратига Михаїла у с. Сможе. “Прошу небайдужих людей доброї волі допомогти у відбудові храму УГКЦ і вкласти свою цеглинку у нашу церковцю,” — закликав о. Петро Горічко.

Церква Святого Архангела Михайла — чинна дерев'яна церква, пам'ятка архітектури національного значення, у селі Сможе на Львівщині, яку використовують спільно громади УГКЦ і ПЦУ. Храм розташований на сільському цвинтарі. Від 1979 року входить до пам'яток архітектури державного, а тепер — національного значення.

Реквізити для відновлення церкви можна знайти за посиланням.

Нагадаємо, у суботу, 24 березня, у селі Сможе загорілась 150- річна дерев’яна церква. Рятувальники гасили пожежу протягом двох годин. Під час ліквідації обвалились куполи церкви. Церкву повністю знищив вогонь, вдалося врятувати лише дзвіницю.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності