На Львівщині ООН почала надавати грошову допомогу людям з інвалідністю

ООН почала надавати грошову допомогу людям з інвалідністю

Йдеться про допомогу дітям та дорослим з інвалідністю з дитинства, але право на ці гроші мають лише люди з соцдопомогою нижчою як 3250 грн на місяць

На Львівщині всесвітня продовольча програма ООН почала надавати грошову допомогу людям з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю. Про це повідомили у середу, 20 березня, у Львівській ОВА.

Хто може отримати грошову допомогу від ООН

Право на отримання допомоги мають люди з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю, які:

  • одержують державну соціальну допомогу у розмірі менше, ніж 3250 грн на місяць
  • проживають на території України, окрім територій, окупованих Росією
  • не отримують допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб, крім тих, хто проживає на територіях активних або можливих бойових дій, та не отримують допомоги від інших міжнародних організацій

“Допомога становить різницю між соціальною допомогою, яку людина отримує, та 3250 грн. Наприклад, якщо людина отримує соціальну допомогу у розмірі 2 500 грн, то розмір додаткової грошової допомоги становитиме 750 грн,” — пояснили у Львівській ОВА.

Що варто зробити, щоб отримати допомогу від ООН

Щоб отримати грошову допомогу не потрібно ніде реєструватись. Людей, які відповідають вищезазначеним критеріям, обирають бази даних отримувачів державної соціальної допомоги. Виплата нараховується так само як державна соціальна допомога: через банк або Укрпошту.

До слова, ВПП ООН почала діяльність на Львівщині та розширила свою додаткову грошову допомогу для незахищених верств населення ще у лютому. Тоді за місяць майже 24 тисячі осіб, які відповідають умовам програми і отримують соціальні виплати через банки, отримали перші виплати від ВПП ООН на загальну суму понад 41 млн грн. Ще понад 2,5 тис. людей, які отримують соціальні виплати через Укрпошту, почнуть отримувати виплати впродовж березня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності