Банда вчиняла замовні підпали будинків по всій країні, зокрема на Львівщині

Поліція затримала злочинну групу

Поліція затримала 11 злочинців, які входили до банди і закидували будинки й квартири пляшками із “коктейлями Молотова”

Правоохоронці ліквідували організовану злочинну групу, яка на замовлення спалювала квартири та будинки людей по всій країні. Про це 20 березня повідомила Національна поліція України. Злочинці підпалили на замовлення житло й на Львівщині.

Ціна за умисний підпал — від 500 до 3000 доларів

Поліцейські встановили, що злочинне угруповання створили 20-річний та 26-річний мешканці Київської та Чернігівської областей, вони ж приймали кошти за підпали та розподіляли їх між членами банди, до якої входили ще девʼятеро мешканців Київщини та Житомирщини віком від 17 до 34 років.

Відео підпалу. За один підпал замовники брали від 500 до 3 тис. доларів

Замовників, які платили їм від 500 до 3000 доларів, чоловіки знаходили з допомогою соцмереж. До злочину вони ретельно готувалися: проводили розвідку місцевості, закуповували паливно-мастильні матеріали та робили з них “коктейлі Молотова”.

Злочинці виїжджали на місце та закидали будинки й квартири пляшками із запалювальною сумішшю, знімаючи для замовників на камеру підпал чужого майна. Таким чином зловмисники встигли пошкодити чотири квартири та пʼять будинків в Чернігівській, Полтавській, Львівській, Житомирській, Вінницькій та Київській областях.

Слідчі Нацполіції провели у зловмисників 24 обшуки і вилучили в них боєприпаси, понад 10 тисяч доларів у різній валюті, мобільні телефони, на які приймались замовлення та знімалися злочини, а також банківські картки.Усім затриманим повідомлено про підозру в умисному підпалі чужого майна, вчинене організованою групою. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності