Львівські поліцейські викрили торгівців зброєю у Запоріжжі

Затримання торгівців зброєю

Одного з учасників злочинної групи затримали під час спроби продати 25 гранат

Поліцейські Львівщини викрили злочинну групу торгівців зброєю, у яких вилучили чималий арсенал. Одного з членів злочинної групи затримали у Запоріжжі під час збуту 25 гранат. Про це 12 березня повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Як дізналися про злочин

Оперативників управління стратегічних розслідувань у Львівській області Нацполіції отримали інформацію про незаконний збут зброї та боєприпасів мешканцями Запоріжжя. За цим фактом слідчі ГУНП у Львівській області розпочали кримінальне провадження, в межах якого поліцейські задокументували факти продажу автоматичної нарізної вогнепальної зброї та набоїв до неї. Крім того, встановили, що вдома фігуранти зберігають велику кількість різноманітної зброї, боєприпасів та підшукують потенційних покупців.

Як затримали одного з учасників злочинної групи

11 березня правоохоронці за силової підтримки спецпризначенців батальйону поліції особливого призначення затримали в Запоріжжі одного з учасників злочинної групи після збуту чергової партії боєприпасів — 25 гранат. Також за місцями проживання причетних осіб вилучили склад зброї.

Що вилучили:

  • 10 гранат, 20 корпусів та 9 підривачів до гранат, 14 підривачів типу УЗРГМ, постріл до гранатомета,
  • понад 7 тис. 700 набоїв різного калібру,
  • три автомати та 15 магазинів до них,
  • кулемет “Дегтярьова”,
  • СВД та 6 магазинів, три рушниці, два карабіни з магазином, гвинтівка,
  • тротилові шашки загальною вагою 1 кг.

Наразі один із учасників злочинної групи вже затриманий. Йому повідомили про підозру за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Вирішують питання про обрання запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Львівська обласна прокуратура. Згодом прийматимуть рішення про повідомлення підозри іншим особам, причетним до злочинної діяльності. За такий злочин передбачене позбавлення волі на строк до семи років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності