• Головна
  • Україна
  • Двом “беркутівцям” оголосили підозру у знищенні зброї, з якої вбивали людей на Майдані

Двом “беркутівцям” оголосили підозру у знищенні зброї, з якої вбивали людей на Майдані

Двом “беркутівцям” оголосили підозру у знищенні зброї, з якої вбивали людей на Майдані

Командири спецпідрозділів знищили 28 одиниць вогнепальної зброї

Двом колишнім командирам спецпідрозділу “Беркут” прокурори повідомили про підозри в скоєнні правопорушень під час подій на Майдані в часи Революції Гідності 2014 року. Про це повідомив Офіс Генерального прокурора в понеділок, 29 січня.

За даними слідства, 20 лютого 2014 року працівники полку міліції особливого призначення “Беркут” застосували табельну вогнепальну зброю, вбивши 48 людей. Ще 90 учасників акцій протесту отримали вогнепальні кульові поранення. Серед них були й люди, які намагались надати допомогу пораненим.

Після цього командир полку та командир роти вирішили приховати сліди злочинів та знищити свою зброю. Наступного після розстрілів дня, 21 лютого 2014 року вони вивезли зброю з Києва у невстановлене місце. Там зброю знищили, розрізавши її на частини та видаливши серійні номери. Всього розтрощили 24 автоматів АКМС, снайперську гвинтівку Драгунова, три рушниці “Форт-500” та “Форт-12”. Після цього частину знищеної зброї обвинувачені втопили в притоці Дніпра, річці Віта, а частину закопали на її березі.

Колишнім командиру полку та командиру роти “Беркуту” інкримінують відразу трьох злочинів: перевищення влади, привласнення вогнепальної зброї, а також незаконне видалення маркування вогнепальної зброї. Якщо вину "екс-”беркутівців” доведуть у суді, їм загрожуватиме позбавлення волі на строк до 10 років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності