• Головна
  • Україна
  • Суд оголосив вирок п’ятьом “ексберкутівцям” за розстріл людей на Майдані: двох виправдали

Суд оголосив вирок п’ятьом “ексберкутівцям” за розстріл людей на Майдані: двох виправдали

Суд оголосив вирок п’ятьом “ексберкутівцям” за розстріл людей на Майдані: двох виправдали

Тоді загинули майже 50 людей

Святошинський районний суд Києва 18 жовтня оголосив вироки п'ятьом колишнім "беркутівцям" у справі про розстріли людей на вулиці Інститутській в лютому 2014 року. Про це повідомляє Суспільне.

Тоді загинули майже 50 людей. Обвинувачено п’ятьох бійців "Беркута" — Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтуру і заступника командира полку Олега Янішевського.

У залі суду були тільки два обвинувачених – Олександр Маринченко та Сергій Тамтура. Решта – Олег Янішевський, Сергій Зінченко та В'ячеслав Аброськін — перебувають у розшуку після обміну полоненими з Росією в грудні 2019 року. Вони втекли до РФ. Зачитував вирок суду присяжних головуючий суддя Сергій Дячук.

Заступника командира полку Олега Янішевського суд визнав винним у вбивстві людей і призначив йому довічне ув'язнення. Також у нього забирають всі його звання. Павла Аброськіна та Сергія Зінченка також визнано винними у вбивстві людей і засудили до 15 років з позбавленням усіх звань і права обіймати посади 3 роки. Однак ці троє "беркутівців" були звільненні з-під варти в грудні 2019 в рамках обміну полоненими з Росією. Вони перебувають у РФ.

Двоє інших "беркутівців", які залишились в Україні, Сергій Тамтура й Олександр Марінченко, були виправдані судом.

Адвокат Стефан Решко заявив, що на рішення щодо трьох підзахисних подаватимуть апеляцію.

"Стосовно Янішевського — його визнали винним у навмисних вбивствах і йому призначили довічне покарання. Тут є великі питання у нас і ми, звісно, в цій частині вирок будемо апелювати. Тому що під час судового розгляду ми так і не змогли ідентифікувати серед численних осіб, які бачили, Янішевського. Але суд дійшов іншого висновку, тому будемо з'ясовувати. І по Аброськіну і по Зінченку теж", — сказав адвокат.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності