• Головна
  • Україна
  • За масові розстріли на Майдані судитимуть ще дев’ятьох “беркутівців”

За масові розстріли на Майдані судитимуть ще дев’ятьох “беркутівців”

За масові розстріли на Майдані судитимуть ще дев’ятьох “беркутівців”

Справа в суді розглядатиметься за спеціальною заочною процедурою

За масові розстріли на Майдані судитимуть ще дев’ятьох міліціонерів роти спеціального призначення “Беркут”. Про це 17 січня повідомив Офіс Генерального прокурора.

Слідчі встановили, що 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській у Києві обвинувачені застосували до учасників акцій протесту табельну гладкоствольну та автоматичну нарізну вогнепальну зброю, споряджену бойовими припасами, вбивши 48 і поранивши 90 мітингувальників. Надалі знаряддя злочину викрали, пошкодили та приховали. Під час розслідування частину зброї знайшли та ідентифікували.

“Беркутівців” звинувачують в умисних вбивствах та закінчених замахах на умисне вбивство двох і більше учасників акцій протесту, вчиненні теракту, викраденні табельної вогнепальної зброї, незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів, мітингів, а також перевищенні службових повноважень (п. п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115; ч. 2 ст. 15 п. п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 258, ч. 2 ст. 262, ст. 340, ч. 3 ст. 365 КК України). Оскільки обвинувачені зараз переховуються на території країни-агресора та отримали російське громадянство, справа в суді буде розглядатися за спеціальною заочною процедурою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності